Öka din livsglädje genom att följa dina drömmar

Lever du det liv du önskat?

Vägen till mer glädje i livet är att följa sitt hjärta och sin inre röst. Det låter enkelt och det kan vara både enkelt och svårt. Kanske har du gått och burit på en hemlig dröm under många år. En dröm som du kanske inte ens vågat säga högt till dig själv. Du säger till dig själv; varför ska jag? Vad ska andra tänka och tycka? Hur skulle jag klara av det? Drömmar det är inget verkligt med det, det är ju ändå bara fantasier?

Om du säger detta till dig själv, vems ord är det egentligen du hör? Vems röst klingar där svagt i bakgrunden? Är det verkligen dina ord eller har någon annan sagt de orden när du växte upp? Har någon du tyckt mycket om sagt att du inte kan?

Ofta så är det faktiskt inte våra egna ord som snurrar runt och hindrar oss från att försöka nå våra drömmar. Det kan vara de som verkligen menar väl och tror på det de säger för att de själva inte skulle våga gå sin egen väg och följa sina drömmar. Att se andra följa sina och kanske lyckas, skulle svida djupt inom dom för att de själva inte har haft förmågan att tro på sig själv och ingen som trott på dom.

Många människor är rädda för att misslyckas, för vad skulle då andra säga. Det kan inte finnas något värre än att misslyckas, då är man ju helt värdelös som människa… Vem har sagt det?

Det finns inga misslyckanden, bara lärdomar och nya möjligheter.

Titta dig omkring där du sitter. Titta på sakerna, stolen du sitter på, datorn eller mobilen du håller i din hand. Glaset du drack ur senast, tandborsten du använder, lampan som lyser upp ditt hem, kylskåpet som förvarar dina färskvaror, diskmedlet du använder… jag skulle kunna fortsätta i all oändlighet. Allt du ser har någon skapat och allt började med en tanke, en idé. Det kan ha börjat som en lek, tänk om man skulle kunna… När till exempel glödlampan uppfanns av Edison så hade han gjort många försök innan han lyckades. Han provade många olika saker och så är det med de mesta uppfinningarna och även designerna av prylar, kläder och bilar med mera har någon kommit på. Så även om en sak är uppfunnen kan den förbättras eller göras i ett annat utförande. Allt är inte uppfunnet, världen är föränderligt liksom våra liv är föränderliga. Vi står inte stilla och inte jorden heller.  

Att vilja stanna tiden när den är bra skulle nog många önska, men det är omöjligt. När något händer så påverkar det både i stort och i smått.  

Vad är det då som gör att vissa lyckas med sina drömmar och andra inte. Många sätter upp egna mentala hinder för sig själva och har påverkats av andras ord eller handlingar. De flesta som inte vågar tro att de skulle kunna försöker inte ens, vilket är sorgligt.

Jag tror att alla föds med massor av talanger och kraft, men vi tappar den på vägen mot vuxenlivet. Vårt samhälle har byggts på jante, att man inte ska tro att man är något, vilket även har blivit till att man inte ska tro att man kan något. Var kommer jante ens ifrån, vem kom på detta dumma påhitt? Du ska tro att du kan, du kan inte veta förrän du har provat. Och du behöver prova dig fram flera gånger och på olika sätt.  

Redan innan du blev du så var du fantastisk. En del av dig var en snabb och smart simmare som varken hade armar, ben eller kunde tala. Du kom till av ett sorts frö, en spermie simmade och vann och kom först i mål in i ett ägg. Tillsammans så bildade det som skulle bli du.

Efter en tid så kom du ut och fick se världen, du möttes av händer som tog emot dig. Du började en ny spännande fas. Du började upptäcka dig själv, du lekte med dina tår, du log lika snabbt som du lärde dig att dia, du hittade skrattet långt innan du kunde tala. Du var nyfiken och ville upptäcka saker runt omkring dig. En dag kunde du vända själv på dig, sen stod du på alla fyra. Du började krypa och efter ett tag så stod du upp med hjälp och stöd. Du försökte lära dig att gå, men du ramlade säkert minst femtio gånger innan du kunde stapla dig fram. Ju mer du övade desto lättare gick det.  

Du började springa. Du lärde dig vad saker smakade, vad saker hette. Du lärde dig säga ett ord, sen gick det lättare och du lärde dig så småningom flera ord om dagen. Du började förstå hur ord kunde bli till meningar. Du lärde dig vad som var rätt och fel, vad du fick göra och inte göra. Du lärde dig gå på toaletten, du lärde dig klä på dig, borsta tänderna också vidare. När du var liten blev du kanske uppmuntrad och på hejad när du försökte lära dig nya saker.

Bara för att du blivit vuxen så är du inte färdig med din utveckling, du utvecklas hela tiden, du lär dig nya saker varje dag, stort som smått. Du kommer att lära så länge du lever, livet utbildar dig i att leva. Du får nya erfarenheter och lär dig saker om dig själv och andra människor. Du blir aldrig klar som människa, livet är föränderligt och står inte stilla. Du kan uppleva att du står stilla och så kan det kännas om varje dag känns den andra lik. Samma rutiner, samma jobb, samma… ja vad det nu kan vara. Rutiner är bra, men när det blir en tristess i rutinerna så är det dags att göra någon form av förändring. Om du gör som du alltid har gjort, så kommer du att få samma resultat som tidigare. Vill du ha en förändring behöver du göra nya saker, prova andra sätt. Att ändra på något litet, kan vara det som gör att det i slutänden skapar en större glädje i ditt liv.

Om du lägger locket på dina drömmar så kommer du att känna ett inre skav, för så länge du försöker trycka undan vad du innerst inne vill så kommer det att påverka dig och minska din livsglädje. 

Varför skulle inte du kunna lyckas med dina drömmar, när många andra har lyckats med sina? Du har samma möjligheter om du vågar tro på dig själv och följa ditt hjärta och dina drömmar.

Du kan bli den människa du vill vara och få använda din fulla potential. Du kan mycket mer än du tror. Likt en fjäril så går du igenom olika stadier i livet och med lite jobb så kan du lyfta och bli den du är ämnad att vara. Det är aldrig försent att göra en förändring och ta tag i sina drömmar.

Skulle du vilja ha en förändring i livet, men inte vet var du ska börja?

Kolla in mitt sommarerbjudande om coaching här.