Grattis

Grattis du har fått ännu en orörd dag på jorden. Vad ska du göra med den? Varje dag du får på jorden är en gåva. Hur eller med vad du fyller dina dagar påverkar din dag, din hälsa och ditt liv.

Det är bara du som kan påverka din egen vardag genom dina tankar, handlingar och ord. Du kan inte lägga ett ansvar på någon annan människa för om du tycker att ditt liv suger. Det är ditt ansvar att skapa ett liv som du trivs med. Visst finns det olika omständigheter, men det går att ändra på genom att försöka hitta andra, nya vägar. Att acceptera, stanna kvar eller göra något helt nytt.
Om du gör som du alltid har gjort får du samma resultat. Du kan behöva testa nya sätt för att finna mer glädje i livet.

Vad du väljer att göra påverkar dig och hur du mår varje dag. Det du lägger fokus på upptar också dina tankar.
Di tänker cirka 60 000 tankar varje dag och 80 procent har du tänkt förut. Om du tänker på saker som skaver varje dag, så försvinner de inte om du inte gör något åt dom. Det finns de som tänker på samma saker under ett helt liv och undrar varför hela livet varit så skavigt. Det behöver inte vara skavigt, men det är du själv som måste ta reda på vad du vill med det liv du fått.

Har du ett jobb som du inte trivs med, det skaver och du känner att det tar mer än det ger så är det dags att leta efter ett nytt. Det är likadant med om du inte trivs med din partner eller dina vänner. Har du vantrivts under en längre tid så kommer det inte att ändras om du inte gör en förändring. Det är bara du som kan välja om du tycker det är värt att vara kvar och må dåligt. Det är bara du som bestämmer om du ska byta jobb eller bryta upp från en relation som inte ger dig glädje.
Att gnälla är som att sitta i en gungstol, du kommer ingen vart.
Trivs du med ditt liv så fortsätt göta det du gör, men om något skaver, behöver du göra något annorlunda.

Vad gör du för att skapa mer glädje i vardagen?