Livet är här och nu

Lev och gör det bästa av ditt liv till sista andetaget är Dagny snart 110 års devis.

Vi vet aldrig vad som väntar runt hörnet eller hur många dagar vi har kvar här på jorden. Det finns händelser som vi inte kan påverka, men vi kan påverka hur vi agerar på det som händer. Vi kan påverka genom vad tillåter att släppa in och vad som får ta plats i våra liv.

Nu är det mycket oro i världen, men vad kan du göra för att ändå skapa glädje i ditt liv.

Du kan till exempel välja att bara ta del av nyheterna en gång om dagen i stället för att hela dagarna matas med det som kablas ut.

Du kan baka, duka med finporslinet .mitt i veckan, laga nåt extra gott på en onsdag eller göra något annat du inte brukar göra. Skapa en ny familjetradition som återkommer minst en gång i månaden som ger glädje. Varför inte hitta på nya saker som kan bli en tradition med goda vänner?
Fokusera mer på sånt som gör dig glad.

Att gå till ett jobb som skaver varje dag år ut och år in kommer inte att förbättras av sig självt. Det finns alltid minst två val, att acceptera det som är och inte skylla på andra eller att helt enkelt bryta upp och göra något nytt. Ingen kommer att tacka dig för att du tillbringat hela livet på ett jobb som du vantrivts med.
Det påverkar både din hälsa och ditt humör negativt.

Du har ett liv så gör vad du kan för att känna glädje på alla områden i livet, relationer, jobb, fritid.

Är du singel så passa på att göra saker du vill, saker du saknat att göra, prova nya saker. Passa på att pyssla om och skäm bort dig själv. Du är fri att göra precis det du känner för när du vill.

Vi får alla skav då och då i våra liv.
Så när du känner att du har nåt inuti som inte känns bra, som skaver och påverkar ditt liv negativt så är det din skyldighet ,för för dig själv, att göra något åt det.

Att t ex gå till ett jobb där man inte trivs tar energi och kraft. Det skapar stress, trötthet irritation och gnäll. Det sätter sig i kroppen i form av bland annat smärta, högt blodtryck och påverkar humöret negativt.

Vi tänker över 60 000 tankar varje dag och över 80 procent av dessa tankar har vi tänkt tidigare.

Vilka tankar har du som återkommer minst en gång om dagen?

Ta dig tid och försök reflektera över dina tankar under en dag. Känner du igen vissa tankar? Vad ger de dig för känsla? Blir du arg, ledsen eller bara trött av dom?

Vad skulle du vilja känna och tänka i stället?

När du haft en dag där du har "lyssmat" på vilka tanklar som far runt i ditt huvud, sätt dig ner och skriv ner dom och vad de ger dig för känslor.

Skriv sen ner vad du skulle vilja känna i stället. Vad får dig att känna glädje, vad ger dig energi och motivation i livet och vardagen?

Planera in aktiviteter varje vecka som du blir glad och mår bra av. Den första redan närmsta veckan.

Du får göra saker bara för din egen skull och ditt välbefinnande. Många glömmer bort sig själva. Om du inte känner glädje och att du får ladda dina batterier så blir det svårt att finnas där för andra.

Livet är det som pågår varje dag, varje timme, varje minut och sekund. Vad vill du egentligen fylla livet med som ger dig mer glädje?