Livet går ej att pausa

Livet pågår varje dag, varje timme, varje minut, varje sekund. Livet på går här och nu, just nu. Du vet inte hur många dagar du får här på jorden.

Det går inte att ta paus från livet.
Livet är den största gåvan du har fått och kommer att få. Vad du fyller det med är ditt ansvar. Det finns en del yttre saker som du inte kan påverka, men du kan alltid påverka hur du agerar på det som sker.

Det finns alldelles för många människor idag som går omkring och mår dåligt av saker som skaver. Det kan vara ett jobb de vantrivs med, ett förhållande som egentligen inte är bra för dom, de umgås med människor som inte uppskattar dom för den de är eller saknar en partner.

Över 73 % av de som har att jobb att gå till vantrivs på jobbet. Det är en hög siffra och varför är det så?

Människor är vanevarelser.
Trots att många vantrivs eller mår dåligt så vet de vad de har och är osäkra vad de får om de bryter upp. Rädslor hindrar, rädslor som tänk om jag inte hittar ett nytt jobb, tänk om jag inte kan nåt annat, tänk om jag inte får några bra kollegor med mera. Det kan kännas på liknande sätt om man tänker på hur det blir om man bryter upp från ett förhållande, tänk om jag inte hittar någon ny partner, tänk om jag blir ensam resten av livet . Tänk om...

Kanske saknar du en partner och känner dig ensam. Då behöver du komma ut och träffa människor. Du behöver börja prata med andra människor. Har du ett intresse eller en hobby? Då kan du anmäla dig till en kvällskurs eller gå med i en förening.

Men vad är egentligen det värsta som kan hända om du bryter upp från jobb eller en relation? Kan det bli sämre? Då kam du byta igen, det finns ingen gräns för hur många gånger du kan byta väg i livet. Tänk på vad det bästa skulle kunna vara om du bröt upp. Nya roliga arbetsuppgifter, nya härliga kollegor eller vänner, ny energi, att du får utvecklas, upptäcka nya saker och få möjlighet att förverkliga dina drömmar. Tänk om du kommer att må bra och känna mer glädje

Om du inte mår bra så kommer din kropp att berätta det för dig på olika sätt. Du kan få huvudvärk, ont i axlar, rygg, i magen eller i andra delar av kroppen. Kanske skrattar du sällan och sover dåligt, Dina tankar handlar ofta om att du vantrivs, du ältar samma aaker om och om igen för dig själv. Kanske tänker du, var det så här livet skulle bli?

Det är du som håller i ratten. Även om du kör vilse ibland så kam du svänga av och testa andra vägar hur många gånger du känner att du behöver. Det viktiga är att du känner att du får må bra som möjligt och känna glädje.

Det handlar nu inte om att ha råd att åka på lyxsemeater, ha den dyraste villan eller bilen. Det är bara saker och de gör dig inte lycklig. Det som gör dig lycklig är relationer du trivs med, de du umgås med, ett jobb som du gillar, trevliga kollegor, vänner som du kan prata med om allt, som du kan skratta och gråta tillsammans med, fritidsintressen och att du får utlopp för din kunskap och dina intressen.

Våga stanna upp och känna efter hur du mår, hur du trivs med livet. Ta en promenad, sätt dig på en stubbe eller bänk, ta en fika med dig själv. Skriv gärna ner dina tankar. När du ser dina tankar på ett papper blir det tydligare för dig vad som är bra och vad som skaver

Vad gör dig glad och ger dig lyckokänslor?
Är du lycklig? Skrattar du varje dag?  Vad saknar du? Vad behöver du för att känna mer glädje i livet?

Om du gör på samma sätt som du alltid har gjort så får du samma resultat. För att få nya saker att hända behöver du prova andra sätt.
Vi lär oss saker varje dag, inte minst om oss själva. Vi blir aldrig fullärda. 

Ibland behöver vi bryta invanda mönster och även göra förändringar hos oss själva. När vi lyssnar inåt så finner vi oftast svaren. Vi vet innerst inne vad vi behöver, men vi kan även behöva utveckla oss själva på olika sätt för att komma framåt. Du kan inte lägga ansvaret för ditt mående eller din lycka hos någon annan. 

Ju mer medvetna vi är om våra tankar och handlingar, desto mer utvecklas vi och känner mer glädje. 

Livet är kort, livet är här och nu. Vad kan du göra redan idag för att minska dina inre skav?

Tänk om det bästa kommer att hända?