Nyårstankar om året som gått och livet

Jag skrev detta på fb och fått så mycket fin feedback så jag lägger upp det även här. 

Nyårstankar över året som gått och om livet.

Jag har haft ett jättebra år och ser fram mot vad som kommer nästa år. Känner att allt det arbete jag har gjort lönat sig.

Dörrar har stängts. En dörr stängde jag, låste och kastade bort nyckeln och när jag gjorde detta så öppnades helt nya fantastiska dörrar.

Nya möjligheter, saker och härliga människor har kommit in i mitt liv som jag är så tacksam för.

Livet är som ett pussel som aldrig kommer att bli klart, det kommer nya bitar hela tiden. Ibland så kommer det bitar som inte passar in och då bör man släppa dom, ibland kan även bitar behöva bytas ut. Det är dumt att försöka behålla bitar som skaver eller inte ger glädje.

Livet är föränderligt, vissa personer stannar kvar ett helt liv, andra behöver ibland gå vidare på sitt håll. Människor som sårar och ljuger bör man rensa bort.

Sen finns de dom som inte längre är kvar här på jorden. Minnena av och tillsammans med dom får man bära med sig i sitt hjärta.

Det viktiga är att göra det som är bra för en själv och som man mår bra av.

Om du inte mår bra eller inte tar hand om dig själv så kan du inte orka finnas där för någon annan. Låt ingen utnyttja dig eller din vänlighet.

Du får säga nej och du få också acceptera ett nej. Du kan inte kräva att andra finns där för dig precis när du tycker att du behöver, kanske får du vänta lite. Att ha tålamod och omtanke att någon annan kanske också har mycket med sitt och sina skav.

Det är inte egoistiskt att säga ja till sig själv. Du behöver inte säga varför du säger nej till något. När du säger nej säger du ja till dig själv.

Tack alla för allt stöd, uppmuntran och all kärlek ni ger. Ni är fantastiska allesammans.

Jag fortsätter att göra det jag brinner för och hoppas att ni gör det samma.

Vi ses nästa år. Var rädda om er.
        ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤