Sommar, en tid för njutning, återhämntning och framtidsvisioner

Semestern är något de flesta planerar och går och längtar efter en stor del av året. Att få tid att umgås och göra roliga saker med nära och kära är något som många gör på sin semester, men det är inte alltid helt smärtfritt. Det är lätt att måla upp en bild av att semestern ska vara helt fritt från stress eller konflikter. Om man inte umgås eller gör saker tillsammans i vardagen eller under resten av året så kan det skava och saker som legat och pyrt kommer upp till ytan.

Semestern kan vara ett perfekt sett att åter se varandra, umgås, ge tid för samtal och verkligen lyssna på varandra. Att kommunicera är viktigt, att prata om egna drömmar, gemensamma drömmar inte bara om semestrar utan även om hur man upplever och vill ha det i sin vardag
.
Det är lätt att vardagen blir rutiner, stress och att man mitt i alltihop glömmer bort varandra lite, men även sig själv.

Många planerar semestrar, men även i vardagen är det mycket planering för att få ihop livspusslet. Många längtar till nästa helg redan på söndagskvällen. På fredagen så börjas det tänkas på måndagen och jobbet som kanske inte känns roligt eller tillfredsställande.

Det finns mycket skav i mångas vardag. Det finns många olika sorters skav, ett jobb där man vantrivs, stress, en relation som kanske bara går på rutin, avsaknaden av meningsfullhet och känslan av vardagsglädje.

Alla dagar känns kanske likadana,
Det glöms ofta bort att planera för glädje i både livet och i vardagen. Det mesta vi har i livet är vardagar så det är egentligen där vi behöver lägga mer tid på varandra och inte bara måsten. Om vi inte umgås, pratar, lyssnar på varandra. Vi behöver skratta varje dag, göra roliga saker i vardagen och inte bara göra detta under semestern. Då finns det risk för att semestern kommer att bli skavig.

Det är fortfarande vanligt att det ansöks om skilsmässa efter semestern just av dessa anledningar, att man inte ser, pratar eller lyssnar på varandra i vardagen.

Lever du det liv som du innerst inne önskar?
Trivs du med din vardag?
Ger du dig tid och utrymme i vardagen för saker som du blir glad av? Finns det egen tid, tid med att verkligen lyssna, prata och umgås med dina barn, partner övrig familj och vänner.

Umgås du med personer som tillför glädje i ditt liv eller finns det personer som tar energi från dig?

Sommaren är ett perfekt tillfälle att stanna upp och ge sig lite själv tid till reflektioner och fundera på hur man vill ha sin vardag.

Är det dags att göra en förändring i livet? Kanske vill du byta jobb eller ta tag i det där som du så länge drömt om? Du kanske inte riktigt vet vad du vill, men du vet att du vill ha en förändring i din vardag och i ditt liv.

Här kan du ladda ner några övningsuppgifter helt gratis för att göra en inventering och ta reda på ditt nuläge genom att fundera över din livssituation, vad du gör med din tid och besvara ett antal frågor, bara för din egen skull. Du kan ägna dig åt detta några minuter om dagen under din semester.

Skulle du sen vilja ha hjälp med att komma igång eller ta reda på vad du vill så kan du boka ett gratis samtal med mig under sommaren.

Jag har nu ett sommarerbjudande där du kan börja med ett gratis samtal. Jag rekommenderar att du laddar ner och gör uppgifterna innan för att det ska bli ett givande samtal om vad just du skulle behöva ha hjälp med.

Skulle du sen vilja gå i coaching hos mig så är det 10 tillfällen under ca 20 veckor dom vi jobbar tillsammans från ditt nuläge och framåt mot ditt önskeläge, dröm och mål.

Du kan även prenumerera på mitt nyhetsbrev Gladbladet där sommarnumret är ett dubbelnummer som innehåller ett flertal bonusövningar och frågor för din personliga utveckling, men även lite bara för nöjes skull. Där får du även livshjulen och livsinventeringsövningar.

Börja prenumerera här.