Vänlighet smittar också

Det du ger till andra är oftast det du får tillbaka.
Vänlighet och omtänksamhet, smittar precis som glädje och skratt, men det gör tyvärr även motsatsen.

Visste du att det är vänliga veckan den här veckan? Jag tycker att man ska vara vänlig varje dag året om, det kostar så lite och ger så mycket.

Vi får oftast tillbaka det vi själva ger.
Om du ger du värme, trygghet, kärlek, omtänksamhet eller glädje så får du det tillbaka samtidig som du gör skillnad för någon annan.

Det kostar inget att vara vänlig eller bjuda på ett leende, det ger så mycket tillbaka till dig när du gör det. Kanske har du någon gång själv fått en hjälpande hand eller ett leende av någon, en kassörska, busschaufför eller annan som har räddat din dag? Det kan du även göra för någon annan.

Du kan även göra vänliga saker för dig själv. Hur pratar du med dig själv egentligen? Säger du snälla saker, berömer du dig själv ibland? Är du stolt över den du är? 

Oftast så glömmer vi bort oss själva. 
Nästa gång du tittar dig i spegeln så säg:
Hej, (och ditt namn), jag är fantastisk och jag är stolt över.... Gör det minst en gång om dagen och byt fraser som du tycker passar för dagen. 

Jag tycker att vi alla börjar göra en minst en vänlig handling varje dag från och med nu. Är du med?
                                   * * *
Här kommer lite fakta från Wikipedia ang vänliga veckan som du kanske inte kände till.

Vänliga veckan är en svenskskapad tradition sedan år 1946, att under en vecka (numera i februari) visa vänlighet mot sin omvärld.

Upprinnelsen till begreppet Vänliga veckan härstammar från en trafikräknare, som år 1946 berättade att under hans pass såg han 12 människor som log, 15 som såg nöjda ut medan däremot 8 569 såg ut som de var på väg till en begravning. Detta föranledde publicisten och biståndsorganisationen Läkarmissionens grundare Harry Lindquist att instifta en årligt återkommande Vänliga veckan, senare med understöd av idrottsledaren Ernst Killander.

Vänlighet och artighet i trafiken, på arbetsplatsen och i familjen var ledorden för Vänliga veckan, som ursprungligen inföll första veckan i november. År 1948 listar tidningen Hemmet och familjen riktlinjer att tänka på under veckan, att tänka gott och tala gott om medmänniskorna. År 1960 införs mottot "Vänlighet vinner" som recept mot ett allt mer stressat samhällsklimat.

Källa: Wikipedia