Dags att leva det liv du önskar

Du är en oslipad diamant!

Många människor går upp varje morgon bara för att de överlevt natten. Varje dag är fylld av nya möjligheter, men när du har hamnat i ekorrhjulet så ser du dom inte för all stress och alla måsten.

Ska jag stanna kvar eller gå? Magkänslan vet att något är fel i jobbet eller i relationen. Men hur blir det om jag bryter upp? Jag vill inte göra någon annan människa ledsen! Vad ska vänner och familj säga? Hur blir det med ekonomin? Tänk om jag gör fel? Är jag för egoistisk? Jag vet vad jag har, men inte vad jag får. Dessa tankar och vägval har vi alla i våra liv.  
Många dövar sina tankar med jobb, ljud i öronen hela tiden, med sociala medier, med mat, med alkohol eller andra droger, men inget av detta fyller ett inre tomrum.

Kanske ligger det saker från det förflutna och skaver? 

Går du och matar dig med negativa tankar? Är tankarna från början dina egna eller har någon annan sagt så till dig och du tror på det? Någon har kanske sagt att du inte kan eller att du inte duger? Vems sanning är det?

Du har kanske fått lära dig att om du ser eller upplever ett hinder så är det stopp, men det handlar bara om att lära sig se saker på flera olika sätt. Livet är fullt av möjligheter som Olle säger till Stig Helmer.
För att fylla det inre tomrummet och våga ta nya steg till förändring i livet behöver du stärka dig själv inuti.

Att inte veta vad du vill, kan också göra att du känner dig tom inuti och att det skaver, för någonstans där inne vet du att det du gör inte är det du vill göra. Din kropp kanske ger dig signaler som till exempel stress, huvudvärk, ont i kroppen, du känner dig trött och sliten. Kanske sover du dåligt, oroar dig, har matsmältningsproblem, kanske minns du inte när du hade riktigt roligt eller när du skrattade från hjärtat senast.

Många saknar självkänsla eller har tappat den någonstans på vägen och den är jätteviktig för ditt välmående. Självkänsla är en färskvara som måste underhållas hela tiden.

(Självkänsla eller självuppfattning är den självkännedom som handlar om uppfattningen man har om sig själv och den man är. En svag självkänsla kan både vara att under- och överskatta sin person eller kapacitet, och behöver hållas isär från begreppet självförtroende som har med prestationer att göra. Wikipedia).


Det är viktigt att ta sig tid, att våga lyssna inåt, att lyssna på sina tankar är första steget till att förstå sig själv. Du har drömmar, du vill känna glädje och meningsfullhet. Du vill få tillbaka nyfikenheten, livsgnistan. Du vill få sova bra, känna tillfredsställelse i livet. Du vill bli av med rädslor och hinder.

Livet är föränderligt och du kan styra mycket mer än du kanske tror. Du ställs ständigt inför nya val. I matbutiken, vad du ska se på tv, vad du ska äta till frukost, lunch och middag, men livet har så mycket mer att ge. Om du ser hinder, så finns det möjligheter. Det är så lätt att stirra sig blind och fastna. Vi kan inte kontrollera allt som händer, men vi kan kontrollera hur vi reagerar och agerar. Det viktiga är inte var du kommer ifrån, utan vart du är på väg.


Vill du hitta dig själv och behöver hjälp på vägen?

Vad är värst? 

Att försöka och eventuellt lyckas eller att aldrig försöka?

När du tror på dig själv så öppnas nya möjligheter.

Nu är det dags att ta första steget till att bli den diamant du är ämnad att vara!

Vill du veta var du står i livet?

Här kan du en ladda ner en gratis övning att göra - Livshjulen
"Kommer du att se tillbaka på ditt liv och säga: 
Jag önskar att jag hade...
eller 
Jag är glad att jag gjorde..." 
Zig Ziglar